Miks bitcoin ja etherum sõidavad kuule oma hinnaga?


    Tänase 6. septembri seisuga kauplevad seni kõrgeimal tasemel alates maist nii BitCoin kui etherum. CoinDeski andmete kohaselt vahetas Bitcoin 4. septembril omanikku enam kui 50 000 dollari juures, mis on 20% rohkem kui kuu aega tagasi. Ethereum on selle ajavahemiku jooksul tõusnud umbes 40% ja üle 3900 dollari väärtuseni. Tegemist on üsna volatiilse turuga, kus ühe päeva sees võib tundide jooksule kuni 5% tõusu.

Kuna BitCoini on piiratud mahus siis eksperdid on öelnud, et isegi 50 000 eurose hinna juures ei ole veel ostmiseks liiga hilja. Aga ajalugu on varasemalt ennast tõestanud, et ei maksa riskeerida krüptovaluutasse suuremat rahasummat kui oled valmis ise ära kõik kaotama.

Eelkõige teeb BTC fenomeni huvitavaks asjaolu, et USA dollari inflatsioon on kasvamas ja see eelkõige lisab stabiilsust juurde vanimale krüptovaluutale. Osades ringkondades spekuleeritakse, et BitCoin võib olla tulevikus väärt 100 000 000$, elame näeme, aga tasub mõelda ostmisele, ennem kui liiga kalliks krüpto muutunud on.

Aga sellegipoolest krüpto ostmine on ainult 1 viisidest kuidas seda hankida, nii mõnigi on oma ettevõtmise rajanud krüpto kaevandamise peale. Kuigi on ausaid inimesi palju siis pahatihti juhtuvad ka kurjategijad haarama osa turust all oleva näite näol.





Hävitustöö läbiviijad paigutasid kokku ümmarguselt miljon eurot maksnud seadmed lihtsalt platsile ja sõitsid neist teerulliga üle.

Politsei konfiskeeris süsteemid ajavahemikus veebruarist aprillini kuue eraldi reidi käigus. See juhtus Miri linnas, kus kohalik elektritootja Sarawak Energy kurtis energiavaraste üle.

Politsei võttis reididel vahi alla kuus inimest, kes said igaüks kuni 8000 ringgit'it (umbes 1600 eurot) trahvi ja kuni kaheksakuise vanglakaristuse.

Kolmes eri majas tegutsenud vargad olid nii julged, et tekitasid oma tegevuse tõttu ligikonnas elektrikatkestusi ning panid Sarawaki andmetel "huugama" umbes 1,7 miljoni euro eest elektrit.


Bitcoin'i ja üldse krüptovaluuta kaevandamine on nii energiakulukas, et kulude kärpimiseks energia varastamine on tavaline asi, nii Aasias kui ka mujal maailmas.

Miks korralikult töötavad arvutid oli vaja lihtsalt hävitada, nagu Malaisias (e-)prügi veel vähe oleks, jääb paraku vastamata.








Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

3.nädal Uus Meedia nutitelefonides